Alla inlägg den 1 februari 2007

Av Johan - 1 februari 2007 13:13

Volker Blantz på Institute for Vision and Graphics på Universitetet i Siegen, Tyskland har utvecklat ett datorprogram för att rendera 3d-objekt av ansikten från ett enda 2 dimensionellt original. Hans databas består av ungefär två hundra originalansikten med 3d-, textur- och färgdata.När programmet jämför källbilden med databasens ansikten kan den med exakthet urskilja motivets särdrag och skapa en nära identisk 3d-modell av ansiktet.Det här är mer än coolt. I en demonstrationsvideo ser man redan hur han kan simulera viktökning/-minskning, ändra ansiktsuttryck och vrida på ansiktet i stillbilden. Och detta är från en enda 2-dimensionell originalbild! Titta på hans hemsida hur han får målningar att skratta, ändrar karaktärsdrag på vita till aseater och får den illa åtgågna bronsstatyn av minerva att tala.

Av Johan - 1 februari 2007 12:59

För länge sedan såg jag ThumbWars, en parodi, eller parafras, på StarWars med tum-figurer. Ganska bra gjord och halvkul.Härom dagen såg jag den här videon på YouTube. Också den StarWars med händer. Snyggare, mer estetiskt tilltalande. Jag tycker den är genialisk!

Av Johan - 1 februari 2007 11:44

Jag har, som många andra, fått detta kedjebrev i min inbox:Den 1 februari 2007 mellan 19:55 - 20:00 är det tänkt att vi människor ska låta planeten andas ut ett ögonblick.Idén är att stänga av alla energikonsumerande verksamhet mellan 19:55-20:00 den 1 februari 2007. Därmed genomförs det första kollektiva försöket, av jordens befolkning, i att spara energi. Förslaget kommer av Planet Alliance - där en mängd miljöorganisationer ingår - och sammanträffarmed IPCCs utkommande rapport om klimatförändringar. Mängder av människor i massor av länder har redan fått detta email och kommer att delta. Och det ända Du behöver göra är att stänga av all energikonsumerande verksamhet i ditt hus under 5 minuter (19:55 - 20:00 den 1 Feb).Självklart kan du låta energin vara avstängd längre...Besparingen förväntas bli enorm om detta sker i en stor utsträckning och vår jord kommer att tacka oss...M.V.HälsningarDin Planet PS: Skicka vidare till dina vänner....så blir vi Flera...Ett trevligt initiativ, mycket utdelning för liten insats, och jag kommer försöka hänga på. Men en sak är ju, som med så många kedjebrev, konstigt och det är källan. Vad är Planet Alliance? En enkel google-sökning visar att planet alliance i första hand är en rock-grupp, och jag kan inte någonstans hitta någonting om en sammanslutning "där en mängd miljöorganisationer ingår" med det namnet. Det närmaste jag kommer är Professional LAndcare NETwork Alliance, som verkar vara en sammanslutning företag med inriktning på landskapsarkitektur och hortikultur. Kommentera gärna om ni vet mer om Planet Alliance, eller om kedjebrevets ursprungliga avsändare!Men vad spelar det egentligen för roll om Planet Alliance finns eller inte. Även om det är ett publicity stunt från rockbandet så är det ett trevligt initiativ!

Ovido - Quiz & Flashcards